HTML

Pillanatképek a világvégéről

Van kicsi Magyarország szélén egy elöregedő település... a híd még áll, menekülni lehet, a kalandvágyból itt maradók küzdenek tovább.

Friss topikok

Linkblog

Szolgálunk és védünk... de kit???

2008.01.31. 11:01 Suttyó a kitiltott

A bűnpártoló bíróság úgy látta helyesnek, hogy szabadon engedje azt a két I. kerületi rendőrbűnözőt, akik pár nappal ezelőtt egy megfigyelés alatt lévő drogdílertől fogadtak el hétszázezer forintnyi kenőpénzt. A rendőröket tetten érték, így érthető módon beismertek mindent, a börtön helyett pedig hazamehettek.

Sokkolták az ügyészségi nyomozókat. A korrupcióba keveredett és tetten ért két I. kerületi rendőr tiszthelyettest ugyanis a bíróság nem helyezte előzetes letartóztatásba, így a hétszázezer forinttal korrumpált egyenruhások mosolyogva mehettek haza a bíróság épületéből.

Hiába érték őket tetten a kommandósok és a titkos nyomozók, hiába találták meg náluk a drogdílertől elfogadott feketepénzt, hiába ismerték be a rendőrök a piszkos akciójukat, még csak a házi őrizetüket sem rendelték el. A döntés előtt bizony többen értetlenül állnak. A Fővárosi Főügyészség természetesen nem tétlenkedik és fellebbezett a sokak által csak meglepőnek nevezett határozat ellen, bár igen csekély az esélye annak, hogy a két zsarut bezsuppolják a börtönbe.

"A bíróság döntése megszületett, amit tiszteletben kell hogy tartsunk. Az ügyészség a két érintett rendőr előzetes letartóztatására tett indítványt, amit elutasítottak. Természetesen fellebbeztünk a bírói határozat ellen, ez a lehetőségünk maradt - nyilatkozta Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://barcsimocsok.blog.hu/api/trackback/id/tr82319297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása