HTML

Pillanatképek a világvégéről

Van kicsi Magyarország szélén egy elöregedő település... a híd még áll, menekülni lehet, a kalandvágyból itt maradók küzdenek tovább.

Friss topikok

Linkblog

barcs antologia 2009

2009.05.13. 15:34 Suttyó a kitiltott

 

Kedves Barcsiak!
 
Ebben az évben ünnepeljük a várossá válás 30. évfordulóját. A jubileumra ünnepi rendezvénysorozatot szervez az önkormányzat, és a város intézményei is különböző programokkal készülnek.
            A Barcsi Művészetkedvelők Klubja a „BARCS ANTOLÓGIA 2009 – BARCS, A 30 ÉVES VÁROS” című kiadvánnyal kíván hozzájárulni a jubileumi év sikeréhez.
            A 388 oldalas, gazdagon illusztrált könyv több mint húsz szerzőtől tartalmaz különböző írásokat – novellát, verset, interjút, korábban már megjelent újságcikket -, amelyek mind Barcsról, az itt élő emberek sorsáról szólnak. A tervezett példányszám 300 db.
            A nyomdai költségekhez hozzájárul majd az önkormányzat is, de szükséges még 200.000 Ft-ot magánadományokból összegyűjteni.
            Az adományokat az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni: OTP 11773432-00546375
            A támogató összeg befizethető – a felelős kiadóként közreműködő – Móricz Zsigmond Művelődési Központ pénztárába is.
            Kérünk mindenkit, hogy anyagi lehetőségeitől függően legyen mecénása a Barcs Antológia 2009 című kiadványnak!
 
A Barcsi Művészetkedvelők Klubja nevében:
 
 
 
 
 

avagy a kulturház koldul...

 

 

Íme a levél és a válaszom:

Szeretném támogatni a kiadványt, viszont jó lenne róla előzetesen pár dolgot megtudnom. Például hány oldalon keresztül elemzik a tanácselnökből lett polgármester városromboló tevékenységét. A harminc évvel ezelőtti Barcs képe, amikor még a sok lábon álló TÖVÁLL-nál is több százan dolgoztak több üzemegységben, köztük a jelenlegi Polgármester Úr is. Aztán hogy tűntek el mára a munkahelyek, az üzemek, a gépek, komplett épületek. Miért nem sikerül munkahelyet teremteni az ország egyik távoli szegletében, miért nem érdeke ez a város vezetésének, miért is jobb nekik egy segélyen tartott iskolázatlan tömegek irányítható szavazórétegének duzzasztása? Miért üldözendő el minden, ami ellentmond és nem hajbókol? Miért és hogyan tűnik el a még gondolkodni és dolgozni tudó réteg a városból, miért nem jön már vissza 15 éve egy friss diplomás fiatal sem dolgozni (hova is??)hiszen mára már a segédmunkás is napszámba jár dolgozni horvátországi földekre, mert barcson már csak a segély maradt, munka az nem. Amúgy a kábeltévé rendszer eladása, a szemétszállítási és egyéb vérlázító dolgok már gondolom nem is férnének bele ebbe a párszáz oldalba. (pedig érdekelne Edina asszony hematomái és Ajtony doktor távozása közti öszefüggés)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://barcsimocsok.blog.hu/api/trackback/id/tr311119404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása