HTML

Pillanatképek a világvégéről

Van kicsi Magyarország szélén egy elöregedő település... a híd még áll, menekülni lehet, a kalandvágyból itt maradók küzdenek tovább.

Friss topikok

Linkblog

Jégkorszak III

2008.01.07. 12:36 Suttyó a kitiltott

Szombaton beköszöntött a jégkorszak. A  somogy megyei sószóró kocsik mindig kicsit később érik el kisfalunkat, mint ahogy én, a türelmetlen elvárnám. Az, hogy Ladig adrenalinos az út, ha az ember Kaposvárra tart azt már régóta tudjuk. Roppant feltűnő, hogy Szigetvár-Lad-Kaposvár járható, míg a Lad-Barcs nem, valahogy nem jut oda cucc, vagy a baranyai sószóróknál jobb az anyag? Aki látott már ezen a gazdátlan szakaszon sószórót, hókotrót, az kérem fényképezze le, mert nekem még nem sikerült. A legszebb ma 00.30 perckor, Szulokban...  Kaposvár felől jövet... ott ahol balra a susnyában rétinégerek kunyhói omladoznak, és ahol a volán busz parkol jobbról, körülbelül 60 dám legelte a falura esett hószőnyeget feltúrva a füvet.  Az omladozó kunyhóktól két lépésre, a tömeg másik fele, meg a volánbuszra várt talán...  de nem indult még, mély álomban volt még a buszt vezető bakcigány, pedig ezek a rétinégerek jól bánnak a késsel, baltával, de úgy látszik nem bírja a gyomruk a vadhúst. Vagy már unják.

Viszont védekezünk a jégkorszak ellen, hiszen a Nemzeti Színház élére sikerült egy csőbuzit odapottyantani. Nyílván, hetente homokvihar lesz ezentúl és így majd jut az ónoseső által okozott síkosság mentesítésére.

 Isteni ötlet, akár csak a Zempléni-hegységbe tervezett víztározó, amibe majd az éjszaka felesleget termelő paksi atomreaktorokból nyert árammal szivattyúzzák fel a vizet, hogy ott tárolják, és szükség szerint a tározóból leengedjék a vizet, annak helyzeti energiájával áramot termeltetve, így pótolva a nappali energia hiányt! És most kapaszkodjatok meg. Ez igaz, lángeszű kormányunk a terveket megrendelte, komolyan gondolkodnak az egy számjegyű hatásfokon... megéri ..  nyugalom, tudják fokozni, jövő hétre tuti lesz valami ötletük ismét. Kár, hogy a kárpátokgéniusza halott, vagy mégsem...??

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://barcsimocsok.blog.hu/api/trackback/id/tr87288034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása